Stijlvol Wonen: Hoog in de toren

02-08-2019

Stijlvol Wonen: Hoog in de toren

Hoog in de toren

"Daar zou ik ooit nog wel eens willen wonen", fantaseerde de bewoonster wanneer ze langs het appartementencomplex met ronde vormen fietste. Jaren later was het zover.

"Altijd keek ik even omhoog naar het torenhoge gebouw met de ronde voorgevel. Steeds trok het ontwerp mijn aandacht. Toen ik een tijdje geleden op zoek ging naar een nieuw onderkomen, startte mijn zoektocht automatisch hier. Het penthouse dat te koop was, bleek uitgeleefd, maar bood een fantastisch uitzicht over de stad! Vanuit hartje Rotterdam kijk ik eindeloos ver over de daken, terwijl de alledaagse bedrijvigheid beneden onophoudelijk doorgaat. 's Avonds glinsteren overal lichtjes. Ik twijfelde niet: die was mijn plek." Zaak was van het vervallen penthouse een warm ‘thuis' te maken. Een advertentie in Stijlvol Wonen bracht haar al eens op het pad van BB Interior. Eenmaal in de winkel was ze verkocht en beloofde ze eigenaresse Corina terug te komen zodra ze een huis had gevonden. Nu was het zover.

Gevoelsmatig
Corina: "Eerst heb ik de ruimte goed op me in laten werken. De ronde gevel bestaat geheel uit ramen, waardoor er enorm veel licht naar binnen stroomt. Op die twee uitgangspunten - vorm en licht - heb ik mijn gevoel losgelaten." Ze besloot deze ronde vormen deels door te voeren in de keuze van de meubels: een extra large maanvormige bank en een cirkelvormige tafel zetten de vorm voort. Ook het kookeiland volgt de lijnen van de ruimte, hier met een vierkante vorm inclusief kleine eet- en borrelbar die er haaks op staat. Alles werd als een tweede huid op maat getekend, ontworpen en gebouwd. De bewoonster gaf BB Interior carte blanche: "Ik ben gevallen voor hun huiselijke, warme stijl zonder tierlantijnen. Daarnaast voelt Corina mijn woonwensen heel goed aan. Ze kijkt goed naar wie je bent en wat je past."

Slaapkameruitdagingen
Wakker worden en vanuit je bed plannen maken voor de dag met uitzicht op de skyline van Rotterdam? Dat zag de bewoonster wel zitten. haar bed kreeg een centrale plek voor het raam. Daarnaast wilde ze flink wat kastruimte, een open badkamer en een kaptafel. Een hele klas om in te tekenen gezien het beperkte aantal vierkante meters en de ronde vormen. Pas toen alles tot in de puntjes af was, ging de bewoonster kijken. "Is dit mijn huis?", riep ze verrukt. En wilde er nooit meer weg.

Tekst: Lotje Deinum

 

Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :
Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :
Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :
Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :
Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :
Stijlvol Wonen: Hoog in de toren :

AWINK Websolutions